• Fa Teraszburkolatok, és egyéb fa építmények építése, kivitelezése.

    Fa Teraszburkolatok, és egyéb fa építmények építése, kivitelezése.

    Fa teraszok, pergolák, pavilonok, elő tetők, télikertek, fatárolók egyéb fa építmények.
  • 1
Udvardi Ákos    +36 70 333 99 04    teraszmester@gmail.com
 

Hiszem, hogy ha fával veszi körbe magát, ez a kapcsolat, harmónia biztosan meg is fog jelenni a mindennapjaiban. A fához egyfajta növekvő, terjedő, friss energia tartozik. Mi arra törekszünk, hogy ezt az érzést, energiát közvetítse Ön felé is a környezetében lévő alkotásunk, ami legyen egy fa terasz, pavilon, pergola, vagy csupán maga a kert.

Lehet első hallásra furcsán hangzik és elképzelhetetlen Ön számára egy fából készített terasz, de kérem, szánjon pár percet a következő sorok végigolvasására és biztosan állítom, hogy egyszerűsége, szépsége és nem utolsó sorban ára magával fogja ragadni.

A fa terasz csak hazánkban számít új divatirányzatnak, hiszen a világ sok országában előszeretettel díszíti környezetünket. Természetesen itt nem csak teraszról van szó, hanem lehet burkolat medence, tavak mellett vagy éppenséggel egy környezetbe illő járda is. A fa folyamatos töltést, még hűvösebb időben is meleg érintést és nyugalmat ad használójának. Telifa esetében Időtartama a speciális környezetbarát fakezelésnek köszönhetően 15 év, melyre a gyártó ad garanciát, míg vörösfenyő esetében maga a fa a garancia a tartósságra.

Egy olyan gyors és egyszerű technikával kívánom megismertetni a Tisztelt Érdeklődőt, amivel a fa terasz készül.

- Az alapkészítésnél csupán a precíz kimérést követően elhelyezzük a tartószerkezetet, majd takarófóliával lefedjük a földet. Tartószerkezet fémből van, mellyel a szintezést is elvégezzük.

- A vázkészítés a kivitelezésnek már egy egyszerűbb mozzanata, ami korhadás mentes anyagból készül. Az un. "párnafákat" a tartószerkezethez illesszük, melyekre a későbbiekben a járófelület kerül.

- A járófelület - mely mikrobordázott felületű deszkából készül - gondos mérést követően kerül fel egymás mellé lefektetve rések elhagyásával. Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy a körbeszegéseket, az esetleges díszítéseket (hangulatvilágítást, bio-kandallo beépítést) megcsináljuk, majd összesöprünk és átadjuk a kész teraszt és mindezt rövid időn belül. Csak összehasonlításképpen a "hagyományos" terasz. Az alapozás több m3 talaj és betonmunka, nagy "felfordulás", nagy kosz, hosszabb munka. És ez még csak az alapozás volt.

A lábazat építése zsalu vagy falazó elemmel, annak feltöltése és tömörítése, koszorújának vasalása, zsaluzása ismét több nap munka, rengeteg anyag és „zűrzavar”. Később vakolása, színezése. Sok drága anyag és munka, a fű kitaposva, a környék törmelékes. A járófelület szintén költséges, időigényes munka. Ezt követően az idő múlásával szembesülhetünk a terasz problémáival. Repedések, felázások, vakolat leválás, felfagyás stb. A fa terasznál ezek a problémák elképzelhetetlenek. A terasz kialakításánál fogva állandóan szellőzik, az anyaga ellenáll az időjárás viszontagságainak, nincs lehetőség szétfagyásra, sem vakolat leválásra.

Rövid munkával teljesen új arculatot kap környezete, nem mellékesen közel sem annyi pénzért, mint amennyibe egy hagyományos terasz kerül.