• Fa Teraszburkolatok, és egyéb fa építmények építése, kivitelezése.

    Fa Teraszburkolatok, és egyéb fa építmények építése, kivitelezése.

    Fa teraszok, pergolák, pavilonok, elő tetők, télikertek, fatárolók egyéb fa építmények.
  • 1
Udvardi Ákos    +36 70 333 99 04    teraszmester@gmail.com
 

A pergola az egyik legrégebbi szabadtéri és épülethez kötött árnyékolás, amit már az ókorban is előszeretettel használták kertek, parkok árnyékos pihenőinek kialakításához. A mai kor embere is előszeretettel nyúl vissza ehhez a praktikus, környezetbarát és nem utolsó sorban nagyon dekoratív megoldásaihoz.

A pergolák szerkezete a következőképpen néz ki. A függőleges tartóoszlopokra helyezkednek vízszintesen a keresztgerendák, majd azokra szintén vízszintesen kerülnek a keresztgerendával derékszögben a további tetőelemek. /forrás: wikipédia/

Ízléstől függően a szarufák végeit lehet díszíteni. A pergola alapanyaga alapvetően luc fenyő, de érdemes kicsit többet áldozni rá, hogy vörösfenyőből készüljön. A pergolát minden esetben gyalult, élein mart és csiszolt kivitelben prezentáljuk.

A pergolákat egy következő munkafolyamatban akár árnyékolni is tudjuk, vagy olyan megoldást is kereshetünk, mely egyből az eső ellen is védelmet nyújt. Szóba jöhet a pergolák árnyékolása napvitorlával, vagy a teljes fedés polikarbonáttal, cseréppel, zsindellyel.

napvitorla: www.napvitorlabudapest.hu

Tekintve, hogy árban kedvezőbben tudjuk prezentálni, így sok megkeresésünk érkezett már kerti fa játékok, csúszdák, hinták, mászókák, stb. kivitelezésre is. A kerti játékokat magas minőségű telitett borovi fenyőből készítjük.